<< Vorige - Volgende >>


VISELLIO


Tenute Rubino rood

Artikelcode: RUB0516-213



VISELLIO




Wijnnaam & herkomst: Visellio Primitivo, IGT
Druiven: 100% Primitivo de Brindisi
Alcoholpercentage: 15,5%
Deel van Puglia: zuiden
Karakter & proefnotitie: de proefnotities vermelden het volgende: de kleur is diep en briljant robijnrood, het aroma kent een scala aan geuren met hints van pruimen in cognac, zwarte bessen, bosbessenjam, kruidnagel en nootmuskaat, afgewisseld met een vleugje steranijs, violet en zoethout. De smaak: vol, evenwichtig in zijdezachte tannines en zuurgraad. Overige kenmerken: een moderne wijn, robuust en met een mooie druivengeschiedenis.
Serveren rond: 18-20 °C
Bewaaradvies: nu lekker, tot twaalf jaar na de oogst.
Oogstjaar: 2015
Producent: Tenute Rubino
Wijn-spijs advies: de smaakcombinatie is perfect met gestructureerde gerechten, denk aan zoals aubergines gevuld met tonijnsaus, lasagne, wilde zwijnen stoofpot, haas, hert, ossenhaas met zwarte truffel en varkensvlees in combinatie met paddenstoelen. Maar ook kruidige kazen.
Tip & bijzonderheden: Decanteren. De Visellio is een wijn uit de buitencategorie - een "autentico fuoriclasse", aldus het wijnhuis - en wordt omschreven als complex en krachtig. De geselecteerde Primitivo-druiven zijn afkomstig van schelpengrondwijngaarden op een hoogte van 100 meter boven zeespiegel die in 1992 zijn aangeplant. De pluk van deze druivenoogst in het Salento-gebied gebeurt in de eerste tien dagen van september, waarna de gisting zes maanden in stalen tanks plaatsvindt. De maceratie is maximaal 18 dagen, uiteraard bij een gecontroleerde temperatuur. Na een volledige gisting gaat de wijn minimaal acht maanden op Franse eikenhouten vaten. Na botteling is er ook nog sprake van flesveroudering van minimaal twaalf maanden. Daarna komt de wijn pas op de markt. De productie is maximaal 4.000 flessen. Prijswinnaar op recente wijnevenementen.




euro 21.95





Aantal   



  • Smaak van Puglia
  • La bellissima Puglia
  • Disclaimer & Verkoopvoorwaarden

  • (c) SMAAK VAN PUGLIA, 2009-2018